Avorturi

sweetEste vorba, din nou, despre viziuni personale. Din punctul meu de vedere, avortul este o crima. Pentru ca avortul (la cerere) se face la o varsta gestationala de 8 saptamani, iar inima embrionului poate fi vizualizabila de la 6 saptamani. Si pentru ca, doar pentru ca nu s-a nascut, nu ai de unde sa stii daca are suflet sau nu. Si pentru ca este cea mai pura forma umana – dupa ce incepem sa trecem prin viata, cu totii avem partile noastre murdare.

Apare intrebarea daca as fi in stare. Sa il fac? Copilul sau avortul? Nu am de unde sa stiu, nu am fost pusa niciodata in aceasta situatie. Ma uit in jur. Am o prietena care a facut “copil din flori”. Si, in acelasi timp, a demonstrat ca inca traim intr-o societate arhaica de tip patriarhal. Este NEVOIE de un barbat! Credeam ca este vorba de diferenta dintre generatii. Parintii parintilor nostri, parintii nostri au fost educati in ideea sacralitatii casatoriei (desi este o diferenta intre “familie” si “casatorie”).

Acum 3 zile am iesit cu o alta prietena. Asa, la un ceai si o prajitura si o filosofie de ora 10. Aceasta prietena este cu totul deosebita, daca reusesti sa treci peste faptul ca uneori este nebuna. Ok, stiu, suna rautacios (si ipocrit!), dar va promit ca vorbesc in cunostinta de cauza. Aceasta prietena si-a tinut ziua acum aproximativ o luna, eveniment la care ne-a invitat pe mai multi prieteni, printre care si prietena cu copilul din flori. Eveniment la care s-a ivit si copilul din flori (baiatul are 4 ani si este o superbitate de copil).

Trecand peste fapte, revenim la filosofia de 10 seara. Incepem o discutie despre avorturi. Respect totusi viziunea celor care sunt de acord cu ele, deja suntem 7 miliarde pe acest pamant si este arhisuficient si nu este nevoie de inca o viata in mizerie (vorbesc de unele cazuri…). Si totusi, in acea seara, cand am vazut atata dispret pentru o femeie cu un copil din flori, doar pentru ca a venit cu el neanuntat si a facut-o sa se simta prost, nu am putut respecta nimic la acea viziune. Oh, Doamne, cand am auzit asta… Daca ar fi fost macar genul de petrecere care implica mult alcool si soft pornography! Dar tipa asta este este genul “stau cu un sal pe spate, citesc si beau ceai pe Chopin”! Din momentul “surprizei”, faptul ca acel copil s-a nascut a fost o greseala, iar tipa respectiva ar fi trebuit sa faca avort!

Prin urmare, sunt intr-o pasa in care vreau “divortul”! Pentru ca nu am dreptul sa desconsider o persoana doar pentru ca a facut o data ceva incomod pentru mine. Pentru ca daca as face asta… Oricum suntem niste fiinte atat de mici si oricum ne comprimam sufletele in cutiute pe care le aruncam in colturi prafuite. Imi recunosc pacatele, imi recunosc egoismul si egocentrismul, dar sunt doar un om. Daca este incomod, recunoaste ca este incomod si indeparteaza acel factor. Desi asta ar presupune ca nu esti un sfant.

keep-calm-and-hit-someone-9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s