46, XX

Aici este mereu o lumina chioara de neoane. Cu exceptia reflectoarelor. Alergi pe coridoarele gri, iti urmezi pasii mecanic pe vesnicul mozaic imbacsit si ajungi atat de obosit incat simti ca toti muschii tai se desprind de pe tine si se transforma in saci de nisip. Si apoi vezi un baietel alergand pe aceleasi coridoare de parca ar dansa pe un curcubeu. Arata ca un om mare, un adult in toata regula, dar in privirea lui se citeste acea fericire pura pe care doar copiii o traiesc. Stiti maimutelele acelea care ies din cutiute si incep sa bata la tobe? Asta este in el. Si se uita lung la puiul acela de om numit copilul lui si nu poate spune decat “de la ce pornim…”, dar in acele cuvinte se ascunde tot miracolul si toata mirarea.

Ni se intampla rar, poate prea rar, sa vedem o astfel de dovada a denudarii conditiei pe care ne-o formam si a exploziei la care duce. Dar atunci parca ne cuprinde pe toti. Chiar daca vine de la o singura persoana. Uite atata putere zace in noi! Ma face sa ma intreb ce s-ar intampla daca am face cu totii asta simultan…

Fusese o sarcina cu probleme. Multe. Si griji si momente de deznadejde. Si doctorita a repetat dupa el “da, uite, de la ce am pornit si la ce am ajuns”. Dar lui nu ii mai pasa de la ce pornise, se concentra doar pe “de la ce pornim”….vesnica mirare a parintilor cum de au putut crea ceva atat de frumos in viata asta. Dincolo de orice durere.

Te face sa te indoiesti de toate sinapsele, tot genomul, tot ce dicteaza el, tot ce ne spune stiinta ca ne spune chimia sa facem. Nu mai exista nimic.

Nu mai exista nimic…

Advertisements

2 thoughts on “46, XX

    • De cele mai multe ori urat. Este mai tare cand participi activ (adica chiar scoti tu copilul) – iti da o satisfactie peste puterea mea de descriere.
      Dar, de cele mai multe ori, urat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s