Ce ne facem daca suntem frumoase?

Ok, si suntem frumoase, si ne straluceste parul, si pielea radiaza, si ochii sunt luminosi. Am invatat din reviste cum sa ne epilam, pensam, pieptanam, cremuim, cum sa ne vopsim, sa ne ojam sau sa ne bronzam. Stim deja sa ne punem unghii false, gene false, buze false sau sani mai mari. Evident ca ne aranjam ca sa ne pozam ca sa ne punem in lumina perfecta pe retelele sociale. Uitam sa ne luam puncte de reper, incurcam modelele de viata cu modelele de la televizor, scurtam fustele, marim decolteele. Facem asta de la 16 ani. Sau de la 13. Facem neaparat cel putin un avort in viata. Facem sex, nu dragoste. Uitam dezamagirile din relatii cand ne punem cei mai inalti pantofi cu tocuri pe care ii avem si mergem ca pe catwalk. Ne plafonam in conversatii despre ce am vazut pe facebook. Sau, cand nu mai avem ce vorbi, dam drumul la wifi si stam cu totii la masa in tacere. Calatorim prin tot felul de tari pentru ca apoi sa dam check-in pentru ca ceilalti sa se uite lung sa vada cat de mult suntem deasupra lor. Uitam, insa, sa exploram. Ne casatorim, facem copii, divortam. Facem bani sau ne facem prieteni cu bani, iar asta este o consolare.

“Quo vadis?” Nu, cred ca dintotdeauna lumea a fost asa. Poate cu alte palarii pe capete sau alti cercei. Si chiar si acum, inramam figura femeii frumoase, admirandu-i delicatetea, pielea fina, ochii mari si plini de caldura. Aproape ca nu ar mai fi fost nevoie de emanciparea femeii, daca stau sa ma gandesc. Vrem sa cucerim prin frumusetea noastra si sa ne fie recunoscuta inteligenta fara insa a face nici o dovada. Vrem independenta gratuit, ca si cum aceasta putere nu ar veni cu nicio responsabilitate. Nu mai vrem sa ne crestem copiii – si noi am facut o facultate si putem face ceea ce fac barbatii. Insa scurtam fustele si stramtam rochiile. Iar asta ar fi minunat daca am face-o la sfarsitul zilei, daca nu ar fi singurul lucru pe care il putem face. Dar suntem prea amortite ca sa schimbam ceva in noi. Nici macar acest lucru, acest marunt lucru. Nu lumea, nu pe cei din jur, ci doar sa iesim din coma. Fara sa fim urate si fara sa renuntam la nimic din habitudinile feminitatii noastre.

Ce ne facem daca suntem frumoase? Avem grija sa nu fim urate.

Advertisements

One thought on “Ce ne facem daca suntem frumoase?

  1. Ador femeile frumoase. Mai ales cele care sunt si inteligente si au o viata a lor si nu depind de nimeni. Se spune ca toti cei care au o personalitate alfa obtin tot ceea ce vor si nu e nevoie sa se foloseasca de frumusete. Oricine poate fi frumos. 🙂

    Ce e in capul celor care cred ca frumusetea poate rezolva orice? Nu am chef sa-mi raspund la intrebarea asta :)) Am scris destule articole pe blogul meu despre divele care dau check-in la orice, despre acele dive superficiale care vor sa primeasca totul in viata pe gratis, doar pentru ca sunt frumoase etc.

    Sunt destule exceptii de la aceasta descriere a ta si sper sa fie din ce in ce mai multe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s