Ciocolata calda

Cred ca uitam sa ne mai simtim bine. Cumparam simtitul bine, de parca ar fi un obiect si uitam sa ne construim zambetele pe momente frumoase.

Asa ca zambeste larg, frumos si sincer, fara menajamente. Fa-te frumoasa, simte-te frumoasa! Da-ti parul cu parfum, pentru tine, pentru ca exista momente cand te poti surprinde singura. Tine-ti de mana mama sau iubitul sau copilul sau o buna prietena, dar tine de mana pe cineva cu caldura. Poarta tocuri si poarta pantofi sport, sari, alearga, lasa-te purtata de pasi. Admira albul zapezii, ia-ti o caciulita si mergi putin prin frig, nu conteaza gradele de afara, zambeste din nou! Si apoi alinta-te, nu uita sa te si alinti, ai voie, este doar o ciocolata calda si un film. Sau o carte, nu conteaza, tu alegi. Alege si tot ceea ce faci fa-o pentru ca vrei, nu din inertie. Dezmorteste-te, zilele tale sunt precum picaturile dintr-un ocean, toate conteaza. Mediteaza un pic si incearca sa iti duci gandurile pe carari fericite. Lasa-ti ochii sa inspire lumina, permite-le sa fie frumosi! Pentru ca, daca vrei, poti sa inspiri. Poti sa cresti si apoi sa ii ajuti si pe altii sa creasca. Poti face atatea lucruri fantastice daca te eliberezi de conditia aceasta numita “umana”. Sufletul tau este o energie in continua expansiune, lasa-l liber, arunca acele cutiute in care il tii aparat de suferinta. Suferinta esti tu de cele mai multe ori. Si canta, murmura, asculta, scrie! Plangi, nu-ti fie teama de emotie! Gateste pentru cineva sau chiar si doar pentru tine sau chiar si doar de drag. Dar mananca cu moderatie! Fa totul cu moderatie, am citit asta pe undeva si parca are sens. Chiar si fericirea, si ea trebuie sa fie cu moderatie.

Alice din Wonderland.

Advertisements

4 thoughts on “Ciocolata calda

  1. Alice, mare dreptate ai! Articolul tau fara nume ar trebui sa aiba titlul Fericire, pentru ca you sound very happy šŸ™‚

    • Aici a vorbit partea feminina din tine, nu? :)) “simteam nevoia” de un titlu… :)) Bine ca nu ti-am facut pofta de ciocolata calda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s