Doctor

Tocmai am citit o postare de doctorita despre motivele pentru care trebuie sa iesi cu o doctorita. Pentru ca in ultima vreme, nu mai pot privi nimic in serios, motivele mi s-au parut…not fun! Daaaar vorbea ceva despre viata de medic rezident si parca a deschis acel spirit boem din mine. A fost, sa ii spunem, acea sclipire de moment in care toate mizeriile pe care le-am vazut nu au mai contat si a ramas doar acele motive pentru care e tare sa fii medic.

Cunosti lucruri dincolo de puterea de intelegere a oamenilor. Vezi ceea ce ei nu pot vedea si stii incotro sa mergi. Este ca si cum ai fi un mic zeu, iar pacientul tocmai a venit pe Muntele Olympus.

Esti ca un magician! Pentru ca de cate ori nu auzim “nu stiu ce mi-a facut, dar mi-a facut bine”, nu mai conteaza daca ai alergat pe coridoarele spitalului ca sa obtii un tratament sau ai avut insomnii gandindu-te la evolutia pacientului, tu pur si simplu ai aparut in cadru si ceva s-a schimbat.

Dai viata. Ca rezident obstetrician nu ma pot abtine sa nu o spun. Este…Doamne, cum sa descriu sentimentul? Atunci cand dai viata, te umpli de viata, iar acest lucru nu se poate descrie.

Esti puternic. Esti puternic in fata oboselii, a umilintelor celor mai mari, a frustrarilor, insa esti puternic si in fata celor care trebuie sa ti se supuna. Ai puterea cunoasterii si a statutului, iar daca esti cu adevarat bun, aceasta este o putere de necontestat; este genul de putere care l-ar putea supune chiar si pe Putin.

Esti un artist. Pentru ca aici trebuie sa fii inventiv cu tratamentele si pentru ca nu exista “ca la carte”. Pentru ca “nu exista boli, exista bolnavi”. Totul trebuie particularizat, sitatiile de criza iti pun talentul la incercare si TREBUIE sa mergi pana la capat, aici nu poti renunta la mijlocul drumului pentru ca este prea greu.

Esti un fel de Iron Man organic! Genius, billionaire, playboy, philanthropist. Ok, poate nu chiar toate acestea, dar esti multitask, ai investit MULT in ceea ce esti acum si poti sa salvezi sau sa distrugi. Alegi sa salvezi pentru ca este cel mai bun lucru pe care il poti face.

Poti calatori in toata lumea. Nu vorbesc despre fenomenul de migratie a medicilor, ci de faptul ca suntem universali – ne putem descurca oriunde in aceasta lume.

Cam acestea ar fi ideile de moment, dar momentan sunt suficiente.

Advertisements

4 thoughts on “Doctor

  1. Multe persoane mi-au zis ca un medic poate sa aiba ca partener de viata tot un medic… Citez “doar un medic poate suporta un medic”. Ma surprinde sa aud asa ceva si eram curios daca exista vreun sambure de adevar aici si daca da cat de mult?

  2. :)))) Hahahahaha… Mda, este un sambure de adevar in sensul ca medicii sunt mai duri, mai ocupati, facem garzi, vorbim urat (dar si frumos), lipsim de acasa, vedem boli si moarte si viata si toate acestea intr-o singura zi, iar . Mie de exemplu, nu mi-au placut niciodata doctorii :)) Intotdeauna am avut prieteni din alte domenii, insa de “partener de viata” nu iti pot spune nimic (din simplul motiv ca nu stiu). Sincer, eu nu cred in acest cliseu, comunicarea este construita pe foarte multe planuri, in etapte, iar empatia tine de calitatile noastre umane.
    Asadar, raspuns satisfacator? :)))

  3. Mmm… nu prea dar oricum cred ca mai atenueaza putin din acea idee (ma gandeam ca esti medic si cunosti destui medici de la care sa gasesti un raspuns – nu voiam un raspuns doar din punctul tau de vedere). La mine incepuse sa devina un criteriu negativ: Damn she’s a nice girl but she’a a doctor! De acum inainte nu o sa il mai aplic. Va dau o sansa si voua doctorilor :)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s