Soarele de azi

A inceput sa imi placa ploaia. Din necesitate, ci nu dintr-un romantism interior tipic poetilor. De altfel, nici nu ma incadrez in aceasta categorie. Au inceput sa imi placa ploaia si cizmele de cauciuc si pelerinele. Ma las purtata de ele si ma transform intr-un nomad.

Am decis sa plec.

Mama, saraca mea mama, spune ca voi fi la capatul pamantului. Iar eu nu i-am putut raspunde altceva decat ca sunt 3 ore de zbor. Pentru ei presupun ca este trist. Eu prefer sa ma gandesc ca plec intr-o aventura. Nu am de gand sa pornesc un mars impotriva sistemului de aici, denigrand astfel tot ceea ce cuprinde si facand ceea ce stiu sa faca toti: sa ma plang. Plec din entuziasmul pentru meseria mea (desi am parte si de frustrarile mele, nu va faceti griji, nu sunt scutita).

Dar stiu ca imi va fi dor de soarele de azi, de zilele prin parc, de movie nights, de paste carbonara, de vin alb, sau rosu, de sora-mea si Andrei si mama, de dorinta de a-mi amenaja o casa pe gustul meu si pe dorintele mele. Devin stupid de sentimentala in avans. Este, in fond, ceea ce imi doresc. Face parte din dreptul la independenta pe care il pretind.

Este primul pas. A trebuit sa il fac, sa imi ies din zona de confort si sa imi imbratisez evolutia personala. Trebuie sa ma desprind de mine insami ca sa ma pot regasi. Trebuie sa Descopar si sa Cunosc, iar aceste lucruri nici macar nu sunt puse sub semnul indoielii.

Advertisements

2 thoughts on “Soarele de azi

  1. Așa este, fără câte un șut în dosul propriu, din când în când, pentru a ne smulge din inerție și din confortabilul aparent, nu prea suntem în stare de evoluții personale foarte spectaculoase. Eu știu lucrul ăsta în teorie, că de probat, încă nu prea am avut curajul necesar. Felicitări pentru hotărâre și multă baftă!

    • Multumesc! Intre curajul de a ma forma aici si de a merge acolo, prefer sa imi asum riscurile celei de-a doua optiuni 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s